środa, 18 grudnia 2013

mimo, iż dużymi krokami zbliżają się święta i nie ma za bardzo czasu na nic... postanowiłam sobie zrobić dzisiaj śniadanie mistrzów. było to moje podejście nr 2. do przepysznych pancakes. muszę przyznać, że za każdym razem wychodziły mi coraz lepsze! doskonale rozumiem amerykanów dlaczego się tak nimi objadają!:) trzeba jeszcze tylko zakupić syrop klonowy i będzie idealnie (co prawda nigdy jeszcze nie miała okazji spróbować tego specjału, ale mam nadzieję że jest tak pyszny jak myślę że jest!). dzisiaj poradziłam sobie doskonale z brakiem syropu klonowego, mianowicie zastąpiłam go i polałam moje przepyszne pancakes roztopionym miodkiem:) były rewelacyjne!:)



 2 szklanki mąki pszennej, przesiane
2 jajka
1,5 szklanki mleka
75 g rozpuszczonego masła
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 czubate łyżki cukru
szczypta soli
Przesianą mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. 
Następnie roztrzepać jaja, połączyć z mlekiem i masłem, dodać do mąki.
Smażyć na suchej patelni, podawać z syropem klonowym, miodem lub wedle upodobania.






mi i mojemu bratu bardzo to śniadanie smakowało.
mam nadzieję, że i wy się skusicie!:)

3 komentarze:

  1. Kiedyś na pewno spróbuję :) ale na razie trzymam ostrą dietę i mogę się tylko poślinić do ekranu :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Jejku jakie ładne Ci wyszły! Apetycznie wyglądają :-D

    OdpowiedzUsuń
  3. i smakowały równie cudownie!:)

    OdpowiedzUsuń